T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / HALİLİYE - Mehmet Güneş Anadolu Lisesi

MEHMET GÜNEŞ KİMDİR

OKULUMUZUN KURUCUSU OLAN MÜMTAZ ŞAHSİYET MEHMET GÜNEŞ KAKKINDA

MEHMET GÜNEŞ'İN HAYATI

           1949 yılında Şanlıurfa'da doğdum. Altı çocuklu bir ailenin beşinci çocuğuyum. Az miktarda kuru tarım yapan dar gelirli ailemle köyde ikamet ettiğim için lise tahsilimi bir yatılı okulda yapmam gerekiyordu. Bu sebeple Erzurum Atatürk Yapı Enstitüsü yatılı bölümünü bitirdim. Yüksekokul tahsili yapabilmem için hem okuyup hem çalışmam gerekiyordu. Bu nedenle özel bir mühendislik okuluna kaydımı yaptırdım. Hayatımı devam ettirebilmek ve eğitim masraflarımı karşılayabilmek için iyi bir işe ihtiyacım vardı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan burs alarak okuduğum için başarılı öğrencilere belki öncelik tanırlar düşüncesiyle Milli Eğitim Müdürlüğü'ne iş başvurusunda bulundum. Kısa zamanda Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlkokullar Bürosu'nda İlk ve Ortaokullar Yapım ve Onarım Bölümü'ne iş müracaatım kabul edilmişti. Büyük maddi sıkıntılar içinde olduğum için bu işi kabul ettim. Böylece yüksekokul tahsili yapmak bana hayal oldu. Eğitim hayatımı yarıda bırakmak, ömrüm boyunca bana hep ızdırap vermiştir...

 Bu arada Milli Eğitim'de çalıştığım dönemde özel sektörden bana iş teklifi gelmişti. Yüksek hayalleri, hırsları olan; bazı arzu ve becerilerini mutlaka ispatlamak isteyen ve bir gün işveren olma arzusu olan bir kişi olduğum için bu teklifi hiç düşünmeden kabul ettim.

          Çok çalıştım... Çok büyük zorluklarla, aşılması güç engellerle ve karar verilmesi güç olaylarla karşılaştım; fakat güçlü olduğuna inandığım kişiliğim sayesinde tüm bu zorlukların üstesinden gelmeyi başardım ve sonuçlandırdığım her başarıda Allah'a şükrettim. Şu an hem bir işveren hem de ailesini gayet rahat bir şekilde ayakta tutan ve özellikle tahsilleri konusunda çocuklarından hiçbir fedakârlığı esirgemeyen bir babayım.

Bu zorlu ayakta kalma savaşı içerisinde sadece kendim için çalışmadım. Hem ülkeme yararlı bir vatandaş olmak hem de içimde yarım kalmış eğitim eksikliğini biraz olsun kapatabilmek için Allah'a ve kendime olan sözlerimi hiç unutmadım ve memleketim olan Ş.Urfa'da yirmi dört derslikli Mehmet Güneş Anadolu Öğretmen Lisesi, dört daireli Mehmet Güneş öğretmen lojmanı ve Mehmet Güneş kapalı spor salonu inşasını gerçekleştirdim. Bunların yanında çok sayıda öğrenciye yüksek lisans yapabilmeleri için burs verdim ve ömrümün yettiği kadar da vermeye devam edeceğim.

Tabi bunların yanında aile büyüklerime olan vefa borcumu da düşünerek sevgili babamın adına büyük ve mimarisinin güzel olduğuna inandığım bir de camii inşaatını gerçekleştirdim.

Bunları yapmak benim için büyük bir mutluluk vesilesi... Bunlar memleketim ve devletim için tarafımdan yapılan ufak birer hizmettir, inancındayım.

Bunlarla yetinmek istemiyorum,  eğitime olan desteklerimi devam ettireceğim.

                                                                                                                                                                                                                                                                                          Mehmet GÜNEŞ

 

 

 

 

                                

 

 

                                 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.01.2018 - Güncelleme: 25.03.2022 10:19 - Görüntülenme: 9776
  Beğen | 77  kişi beğendi